Leer stap voor stap het maken van een schilderij of een glas in lood raam.

In 2010 is Atelier Ruiten Arts & Objects gestart met het verzorgen van cursussen schilderen in acryl en glas in lood. Met ingang van september 2015 wordt ook een opleiding glas in lood objecten verzorgd. In 2016 is de cursus schilderen in acryl helaas beëindigd en bleef alleen de cursus glas in lood en de opleiding glas objecten bestaan. Met ingang van 2019 en wel vanaf augustus start een glas fusion workshop op de dinsdag avond.

Interessante informatie

Over glas in lood

Er is heel wat informatie te vinden over dit onderwerp. Wij hebben hier een aantal links verzameld.

Met een waardevol overzicht van plaatsen in Limburg waar betekenisvol glas in lood en gebrandschilderd glas en lood te zien is. In catalogus die ook over de landsgrenzen heen reikt naar Duitsland en Luxemburg.

In pagina die informatie geeft over glas in lood en gebrandschilderde glas in lood ramen die voor herbestemming aangemerkt zijn. Wellicht is dit een site die minder informatief is als de vorige maar het is weel leuk om te zien wat er voor herbestemming in aanmerking komt, door wie ze gemaakt zijn, en wanneer, maar ook hoe groot het geheel is.

Dit museum heeft een uitgebreide collectie glas- en emaillekunst, maar biedt daarnaast ook rondleiding, demonstraties en workshops. Dus niet alleen kijken maar ook doen.

Het in Linnich (Duistland) gelegen glas in lood museum bezit een collectie glas in lood uit diverse eeuwen en geeft een goed beeld van de ontwikkeling van de glas in lood kunst, de mogelijkheden en de variaties. De eigen collectie wordt aangevuld met tijdelijke exposities van belangrijke hedendaagse glaskunstenaars.

Facebooktwitterpinterestlinkedin