Opleidingsopdracht deel 3

Opdracht schets in waterverfNiet alles gaat van een leien dakje. Ik ben inmiddels een stapel schetsen verder. Maar nu gaat er langzaam op lijken dat ik ergens kom. De cirkel met als basis een gelijkzijdige vijfhoek, bevat nu niet meer vijf elementen maar nog slechts vier. Minder is meer…. Om het geheel te kunnen bespreken op de woensdag avond heb een schets gemaakt en deze met waterverf ingekleurd.

Mensen

De ontwerpfase is heel erg belangrijk en tegelijk erg arbeidsintensief en tijdrovend. Daarbij maak ik veel schetsen waarbij ik ook allerlei informatie schrijf. Gedachten die horen bij het ontwerp, mogelijke materialen en kleuren. Soms blader ik dan door de schetsen met aantekeningen en dan krab ik soms wel eens achter mijn oren. Maar soms lukt het mij bij het maken van een ontwerp ook een parallel ontwerp te maken. Dit ontwerp ontstaat in het kader van een opdracht maar staat plotseling als los ontwerp volledig op zich zelf. Zo’n ontwerp bewaar ik zorgvuldig, om op een later moment te kunnen uitwerken.

 

Facebooktwitterpinterestlinkedin