Een opdracht is maatwerk in vakmanschap en creativiteit

Atelier Ruiten Arts & Objects maakt ook nieuwe unieke objecten in opdracht.In overleg met u als opdrachtgever bespreken we wensen, thema, formaat, kleur en alle zaken die voor u hierbij een rol spelen.

Naast het ontwerpen en realiseren van nieuwe objecten kunt u bij ons ook terecht voor restaureren of herstellen van bestaande glas in lood objecten.

Nieuw! Project Doetinchem

Glas in lood objecten voor het “Stilte Centrum” van de Abdij St. Willibrord

Presentatie Project Doetinchem

Presentatie door Harrie en Marina van project Doetinchem

Op 29 september 2018 is de eerste bijeenkomst van het “Het Collectief  Atelier Ruiten Arts & Objects”. De reden voor deze eerste bijeenkomst is nieuw project start. Een project met een behoorlijke omvang en daarnaast een groot aantal uitdagingen.

Project Doetinchem

Dit project omvat het ontwerpen en maken van een aantal glas in lood objecten, voor het nieuw in te richten “Stilte Centrum” van de Abdij St. Willibrord in Doetinchem.

Tijdens de eerste bijeenkomst is het project besproken. Marina heeft een presentatie verzorgd over de abdij.

Tot slot heeft Harrie een project-map samengesteld die wij allemaal aangereikt hebben gekregen.

Eerste stap in dit project is visualisatie. Dat betekent dat de eerste opdracht er uit bestaat vertrouwd te raken met afmetingen en omvang van het project.

Voor meer informatie klik hier en ga naar de Project pagina.

Servieskast

Servieskast deurtjes

Servieskast deurtjesBij deze opdracht werden de originele en beschadigde groene glas vervang door glas in lood ramen. Er zijn voor deze deurtjes verschillende ontwerpen gemaakt. Daarbij viel de keuze uiteindelijk op dit ontwerp. In overleg met de klant is naar andere kleurstellingen gekeken, maar is uiteindelijk gekozen voor een combinatie van groen-grijs waterglas en industrieel gewalst glas.

Voor de constructie van de van de glas in lood ramen werd een mal gemaakt om de bogen in de deurtjes exact te kunnen volgen.

Bij montage van de ramen werden speciaal (zelf gemaakte) zinken houdertjes gebruikt. Daarnaast werd een van de houten bogen gerepareerd en de defecte scharnierpunten werd gerepareerd.

Tandarts

Tand

TandGlas in lood raam is gemaakt in opdracht van een tandarts. Het gebruikte glas is wil opaal glas. Het frame en ook voet zijn gemaakt van messing.

Interesse

Bent u geïnteresseerd in een dergelijk uniek object, neem dan contact met ons op, zodat we uw wensen kunnen bespreken. Als we tot afspraken kunnen komen zullen we samen met u details bespreken, zodat uw object aansluit bij het doel dat het zal dienen.

Bij aflevering van het in opdracht gegeven object ontvangt u een certificaat van echtheid en een fotoboek dat in woord en beeld, stap voor stap laat zien hoe het object met vakmanschap en gevoel voor detail wordt ontworpen en tot leven komt.

Een voorbeeld van een fotoboek vindt u hier onder.

Facebooktwitterpinterestlinkedin