Een opdracht is maatwerk in vakmanschap en creativiteit

Atelier Ruiten Arts & Objects maakt ook nieuwe unieke objecten in opdracht. In overleg met u als opdrachtgever bespreken we wensen, thema, formaat, kleur en alle zaken die voor u hierbij een rol spelen.

Naast het ontwerpen en realiseren van nieuwe objecten kunt u bij ons ook terecht voor restaureren of herstellen van bestaande glas in lood objecten.

Van bestaand glas naar nieuwe ramen

Glas uit een kerk krijgt nieuwe bestemming

Collectief Atelier Ruiten Project. Origineel glas aangevuld tot een geheel.

Hier een voorbeeld waarbij een collectie glas  wordt samengevoegd tot een geheel nieuwe raam. Het bestaande glas afkomstig van kerkramen werd gesorteerd en stukken die bij elkaar pasten vormen nu samen een  nieuw raam. Delen die ontbreken hebben we aangevuld. Tevens zijn delen van de aanvullingen gebrandschilderd.

Het eerste van de twee ramen is klaar en een gedeelte van het glas wacht nog om samengesteld te worden tot een nieuw raam.

Klik op de foto en bekijk het resultaat. Kom binnenkort nog eens terug om het tweede raam te bekijken.

 

 

Project Doetinchem

Glas in lood objecten voor het “Stiltecentrum” Betlehem van de Abdij St. Willlibrord

Op 29 september 2018 is de eerste bijeenkomst van het “Het Collectief  Atelier Ruiten Arts & Objects”. De reden voor deze eerste bijeenkomst is nieuw project start. Een project met een behoorlijke omvang en daarnaast een groot aantal uitdagingen.

Project Doetinchem

Dit project omvat het ontwerpen en maken van een aantal glas in lood objecten, voor het nieuw in te richten “Stilte Centrum” van de Abdij St. Willibrord in Doetinchem.

Op 28 december 2020 is het project voltooid en zijn de glas in lood objecten afgeleverd. Na ruim twee jaar werk, bestaande uit:

  • Visualisatie van de omvang van het project
  • Brainstormen
  • Schetsen en ontwerpen
  • Zoeken naar oplossingen voor uitdagingen
  • Toepassen van nieuwe technieken
  • Glas snijden, bewerken, in lood zetten, solderen en afwerken

Wij zijn dan ook oprecht trots op het eindresultaat.

 

 

 

Servieskast

Servieskast deurtjes

Servieskast deurtjesBij deze opdracht werden de originele en beschadigde groene glas vervang door glas in lood ramen. Er zijn voor deze deurtjes verschillende ontwerpen gemaakt. Daarbij viel de keuze uiteindelijk op dit ontwerp. In overleg met de klant is naar andere kleurstellingen gekeken, maar is uiteindelijk gekozen voor een combinatie van groen-grijs waterglas en industrieel gewalst glas.

Voor de constructie van de van de glas in lood ramen werd een mal gemaakt om de bogen in de deurtjes exact te kunnen volgen.

Bij montage van de ramen werden speciaal (zelf gemaakte) zinken houdertjes gebruikt. Daarnaast werd een van de houten bogen gerepareerd en de defecte scharnierpunten werd gerepareerd.

Tandarts

Tand

TandGlas in lood raam is gemaakt in opdracht van een tandarts. Het gebruikte glas is wit opaal glas. Het frame en ook voet zijn gemaakt van messing.

Interesse

Bent u geïnteresseerd in een dergelijk uniek object, neem dan contact met ons op, zodat we uw wensen kunnen bespreken. Als we tot afspraken kunnen komen zullen we samen met u details bespreken, zodat uw object aansluit bij het doel dat het zal dienen.

Bij aflevering van het in opdracht gegeven object ontvangt u een certificaat van echtheid en een fotoboek dat in woord en beeld, stap voor stap laat zien hoe het object met vakmanschap en gevoel voor detail wordt ontworpen en tot leven komt.

Een voorbeeld van een fotoboek vindt u hier onder.

Facebooktwitterpinterestlinkedin